Mobil logo 2

Kläder till de små underverken

När jag läste till barnskötare i mitten på 80-talet, så fick jag möjligheten att jobba på en prematuravdelning. Det var en väldigt omtumlande, glädjefylld, sorgsen och utvecklande tid för mig. Det är helt fantastiskt när ett barn föds och jag fylls av glädje över att kunna erbjuda kläder även till de barn som hade lite bråttom ut i världen och är lite mindre än vanligt.
Tygerna jag syr i är noga utvalda och är antingen GOTS certifierade eller ÖKO-Tex. 
Vill ni veta mer om vad GOTS och ÖKO-Tex betyder kan ni läsa mer på "vad betyder ..."

Hel overall med knäppning ner i ena benet. Det sitter breda muddar i benslutet som är lite längre allt för att det ska finnas växtmån. Denna overall går att få med små fötter i om så önskas. Skriv önskemål i meddelanden vid beställning

Omlottbody. En omlottbody är enkel att ta på det lilla barnet. Man slipper trä något över huvudet och är lätt att öppna upp vid blöjbyte utan att klä av barnet så det fryser. Förr i tiden knöt man med tunna band, men numera är det tryckknappar, som givetvis är nickelfria.  

Byxor. Jag syr några olika modeller på byxor. De har en bred mudd upptill och i benslutet. Den breda mudden i midjan är mjuk mot magen och har faktiskt en funktion till. Den ger lite extra värmen till magen och det kan hjälpa när magen är lite i oreda

Byxor med fot. Det finns de barn som får åka hem även om de har en så kallad saturationsmätare som sitter på foten och mäter syremättnaden. Denna modell av byxa är kanske inte så bra till de barnen, men annars är det en bra modell, för man kan sätta ett par extra sockar ovanpå och då sitter de på plats. 

Jag är ingen expert på varken prematura barn eller andra barn, men jag har en hel del erfarenheter dels av fyra egna barn och från då jag jobbade på prematuren och på BB och Förlossning. Det jag skriver här har ingen vetenskaplig grund utan det är bara vad jag själv har lärt mig av mina barn och mitt jobb. Numera jobbar jag på fritids och då är ju barnen större.
Bilderna på plaggen som jag syr, använder jag mig av en docka i prematur storlek 44.
Just nu är det dessa modeller som jag använder mig av, men så fort jag hittar nya modeller kommer ni att kunna se dem här.
Jag syr upp på beställning